Pages

Sunday, 29 August 2010

My Blog Kena Reject!

Salam,

Hi suma asanya dh lama juak dh cda update blogkan maklum la bulan posa slow kit n ada la bz ckit dengan projek baru. Bila bercakap pasal projek asanya post kali tok akan agak panjang coz ada berita tak baek dan berita baek yang ingin dikongsi hope u all ckisah ok =)

As you can read the title above my blog kena reject. Beberapa minggu yang lepas asanya sebelum bulan posa I ada develop satu blog untuk tujuan promosi which is buyacaiberrysupplement.blogspot.com/. Kat blog ya adalah promote pasal cgek supplement tok. Bla klik kt link ya pun mmg cda content ge dh coz blogger.com dh reject and delete dah blog ya. This screenshot show how the blog is.

*klik gambar untuk besarkan

Cantekkan ehem jgn la puji hahaha...Ok back to the story. I've spend much of my time developing this blog I ubah design blog ya edit sia edit ctok then tulis articles untuk content blog tok. Ada 15 articles yang ditulis sendiri untuk blog tok suma in english. Bayangkan dengan my English yang masih tunggang langgang pun I wat juak blom habis post ge suma ya tapi cpa la niat nak carik rezeki halal kan kena la ada usaha. Atleast I dapat ilmu ckit psl buah tok asanya mun d soh pizen psl menda tok kt depan cpayah refer papa bercakap stengah jam pun boleh ehe.

Nak dijadikan cerita sepanjang masa mempromosikan blog tok ria dalam 3-4 hari lepas kot mun c silap ada terjumpa video dari FOX News yang kata "..this Acai Berry product is SCAM and it not help you to weight loss". Kira macam yalah ayatnya tek and yang lebih worse ge nya kata "..most of the companies are taking advantage by giving away FREE Trial supplement that NOT actually FREE when they later got charge every month for the product without knowing it and it is difficult to turn it off". Tengok video kt bawah ya, tok la video nya ish2.

video

Bila tengok menda dh jadi macam tok so asa was2 la juakkan mok sale menda tok kat orang sebab cla juak kita mok terlibat dalam kes penipuan takot rezeki kita dapat c HALAL wallahualam. Dari hari ya hati asa kurang tenang sbb mragui halal haram hasil jualan ya so I pun lepas setiap kali solat akan doa minta petunjuk kat Allah samada Nya soh teruskan wat projek tok atau hentikan. Lepas ya I wat la keja mcm besa promoting menda ya. Then nak di pendekkan cerita pagi tadi ada terima email dari blogger.com kata yang blog ya knk deleted. Asa sedih ada juak tapi bila pk balit suma ya kerja Allah dan setiap perkara itu ada hikmahnya kn kn. For me, Allah punya petunjuk to tell me stop promoting that blog..Alhamdulillah =)

Ckisahlah kan terbuang sedikit masa dengan projek ya yang penting kena carik hasil yang halal kerana itu adalah fardhu. Lagipun before tok I wish I could have much time to focus on my next project yang lebih untung dari Acai Berry tok insya'Allah and maybe I should focus on it now. Nasib baek la time ya wat 2 project satu Acai Berry satu ge project Kek Lapis. Alhamdulillah project kek lapis ada hasil bulan posa tok. Mun asa mok cek my blog pasal kek lapis ya klik kt link "Zone Kek Lapis" kat atas ya.

Kesimpulanya, ya Allah aku (ajoy) bersyukur kerana Kau perdengarkan doa ku dan membantu aku dalam mencari sesuatu yang fardhu dalam hidup ku ya Allah. Terima kasih kerana Engkau tidak melalaikan aku dengan wang yang merimpah ruah hasil dari yang aku sendiri tidak pasti seperti sebelum ini. Sesungguhnya aku yakin dan pasti dengan adanya bantuanMu aku akan berjaya mendapatkan hasil yang melimpah ruah soon very soon. Amin.

Popular Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...